Profilbild

Om mig

Jag skriver för vuxna och unga och arbetar parallellt med skrivandet inom förlagsbranschen på frilansbasis. Är bosatt på Öland med min man och tre barn, och undervisar och föreläser mycket om skrivande. 2021 var jag Regionförfattare i Kalmar län.

Jag illustrerar för magasin, dagspress och förlag och arbeta mycket med bokomslag, både designar och föreläser om designprocessen. Jag undervisade också under många år i Illustration på Designskolan på Ölands Folkhögskola.

Jag arbetar som lektör sedan drygt tio år tillbaka, både gentemot förlag och privatpersoner. Har arbetat som lektör för flertalet små och stora förlag i branschen, t ex Natur & Kultur, Pocketförlaget och Modernista och lämnar gärna exempel på lektörsläsningar samt referenser på förfrågan. Tar främst emot färdiga manus, men även bedömning av mer grova utkast. Kan också erbjuda manusbearbetning samt ge råd kring kontakt med förlag och upplägg av följebrev.

De senaste åren har jag arbetat med översättningar för diverse barnboksförlag, främst av bilderbokstexter. Kontakta mig gärna för arbetsprov eller förfrågningar.

Läs gärna mer om mig, min bakgrund och pågående projekt på min hemsida!

Besök min hemsida

Anna Winberg Sääf

Hemort: Lerkaka, Öland (född och uppvuxen i Växjö)

Skriver: Prosalyrik, poesi, feelgood, spänning, och för barn och unga.
Senast utgivna titlar: Rekordskolan del 5, ”Talangjakten” (2021), Triumf förlag

Illustrerar: Bokomslag, affischer, böcker

Lektörsläser: Främst skönlitteratur, men även facklitteratur i viss mån (enligt överenskommelse), barn- och ungdomslitteratur

Översätter: Främst barnböcker, men även poesi, från engelska till svenska.
Senast översatta titel: Den klassiska bilderboken Snögubben av Jason Briggs.