Profilbild

Om mig

Jag är född i Olofström i Blekinge 1969. Jag utbildade mig till elgitarrlärare på musikhögskolan i Malmö (examen 1992), men efter att ha jobbat fem år som lärare sadlade jag om. Då återvände jag till universitetet och tog en fil. mag. med litteraturvetenskap som huvudämne.

Jag har jobbat på gymnasium, komvux, studieförbund, högskola och folkhögskola. För närvarande är jag bosatt i Karlskrona där jag jobbar som gymnasielärare på Vuxenutbildningen.

Jag började skriva skönlitterärt under gymnasiet, men det var först när jag gick utbildningarna Kreativt Skrivande vid Linnéuniversitetet (2005-2008) och Tag & Skriv vid Nordiska folkhögskolan i Kungälv, som jag bestämde mig för att satsa mer på skrivandet. 2009 gav jag ut min ungdomsskildring Lennon i Holjekroken och 2010 novellsamlingen Allt under himmelens fäste. 2011 kom Långt från Holjekroken, som är en fristående fortsättning på debutboken. 2012 kom romanen Emils saga ut. Den utspelar sig i huvudsak på Island. Min senaste bok Hem till Holjekroken avslutar trilogin om villaområdet Holjekroken i Olofström. Boken är en fragmentarisk minnesbok i stil med Peter Englunds Jag kommer ihåg.

Besök min hemsida

Patric Eghammer

Hemort: Persmåla (Karlskrona kommun)

Skriver: romaner och noveller

Senast utgivna titlar: Läraren, Hem till Holjekroken