Personporträtt

Tina K Persson

Jag debuterade med diktsamlingen ”Sjunger mig in i dig” 2005 på Artéa förlag. På samma förlag utgavs även ”Högläsning för hundar”. Jag har gett ut sju diktsamlingar, den senaste är: ”Väster om Kråketorp”, Fri press förlag. Jag har även gett ut ett bildverk tillsammans med fotograf Stefan Nilsson: ”Liv med hund” .  Utöver detta medverkar jag i ett flertal antologier. Översatt till tyska i antologin ”Barndom i Sverige/ Kindheit in Deutschland, Heidi Ramlow förlag, Berlin. Ena avdelningen i min femte diktsamling: ”I en klyka av otid” finns översatt till grekiska av Vasilis Papageorgiou, Linnéuniversitetet.

Jag har mångårig scenvana och föreläser gärna om konsten att framträda. Sedan 2018 framträder jag då och då på olika scener tillsammans med LennartDrBlues Olofsson. Min tredje diktsamling, ”Album för förlorade bilder”, kom att ligga till grund för det samarbetet.

 

Hemort: Kalvsvik/Växjö

Skriver: Poesi och prosa.

 

Senast utgivna titlar: ”Väster om Kråketorp” (poesi) Fri press förlag, 2021.  ”Tecken för häst – en triptyk” (poesi)  Fri press förlag, 2022. ”Livet i all enkelhet” (roman) Ekström & Garay, 2018.