Hemort: Bad Oldesloe, född och uppvuxen i Växjö, numera deltidsboende i Hultsfred.
Skriver: Krönikor och andra texter om språkinlärning och kulturskillnader.
Pågående skrivprojekt: En berättelse om livet med ena foten i nordtyska Stormarn och den andra i Småland, tillika ett tidsdokument om tysk pandemihantering.
Senast utgivna titlar: Kurzgrammatik Schwedisch (Hueber Verlag, München 2009)
Sprachkurs Schwedisch (Hueber Verlag, München 2012)
Grund- und Aufbauwortschatz Schwedisch (Hueber Verlag, München 2012)
Medverkan i Körverk för 136 röster (Basebo Förlag 2020)
Medverkan med dikt i den digitala antologin Vi sa att världen stannade den våren (Ordskalv 2020)
Översätter: tyska-svenska
Tomas BannerhedHemort: Stockholm. Uppvuxen i Uråsa söder om Växjö.
Skriver: Romaner, naturprosa, kulturartiklar.
Senast utgivna titlar: En vacker dag (2021), Lugnet (2018), I starens tid (2015).
Tinna LindbergHemort: Uppvuxen i Växjö, bor i Stockholm
Skriver: Deckare
Senast utgivna titlar: Förnedringen (2017)
Astrid AhlbergHemort: Växjö
Skriver: Fantasy
Senast utgivna titlar: De svarta tornen (2019)
Hemort: Växjö
Skriver: Noveller, poesi, dramatik
Senast utgivna titlar: Konsten att vänta barn, B. Wahlströms Förlag 2004, Konsten att överleva en tonåring, B Wahlströms Förlag 2005, Don José-samtal mellan en matte och en hund, Crear 2018, Människor och mörker, Ekström&Garay 2021
Kontakt: www.crear.enterprises och www.smop.se
Cecilia RihsHemort: Karlskrona, uppvuxen i Växjö.
Skriver: Litteratur för barn samt inspirerande texter av alla de slag (på uppdrag).
Senast utgivna titlar: Riddaren Hopp och tjuven (Beta Pedagog 2023), Noa Gupps äventyr (Beta Pedagog 2023), Spöket utan huvud (Hegas 2023),v Riddaren Hopp och draken ( Beta Pedagog 2022), De vilda och den mystiska tidsmaskinen (Förlaget Olika 2021), De vilda och den gåtfulla tjuven (Förlaget Olika 2021).
Samtliga är illustrerade böcker för barn, främst kapitelböcker.
Karin LandmérHemort: Växjö
Företag: Punctum Manusbyrå
Bearbetar: Manus för facklitteratur, läromedel, barn- och ungdomslitteratur samt biografier och skönlitteratur. Även digitala produkter.
Några av de senaste uppdragen: Redaktör för Göra Gott (Årets klimatkokbok 2020, Max Ström förlag), språkgranskning av forskarrapporter för SNS (2021), språkbearbetning av boken Kreativa rum (för Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg, 2022) och lektörsläsning av en julsaga för barn (egenutgivning, kommande)
Hanniel LarssonHemort: Från Malmö, bor nu i Växjö.
Skriver: Science-fiction och fantasy
Senast utgivna titlar: De fallnas gravar (2019)
Anders EkbergHemort: Växjö
Skriver: Romaner och noveller m.m.
Senast utgivna titlar: Om en båt (2021), Drama och drama (2021), Krig igen (2022), detta är den avslutande delen i trilogin om krig på Östersjön under andra världskriget.
Rolf HolmbergHemort: Växjö.
Skriver: Relationsromaner.
Utgivit: 2017 Demoner och lustar. 2021 Det fina i kråksången.
Författaren berättar mer om boken ”Det fina i kråksången”
Låter titeln lite annorlunda, så kan det kanske bero på att huvudpersonen i romanen, Love Bengtsson, är lite annorlunda. Han har svårt att förstå språket, särskilt när man säger en sak men menar något annat. Han har problem med närhet, tid, höga ljud och en del andra saker, eftersom han har autistiska drag. Å andra sidan är han rak, uppriktig, intelligent, och har en stor kunskap och förkärlek för fjärilar och att modellera i lera. I romanen får vi följa honom från fjortonårsåldern till en bit in i vuxenåldern.
Romanen har som röd tråd, förutom att den är spännande, dramatisk och humoristisk, synen på hur det är att vara annorlunda, speciell. Får man vara det? Hur blir man bemött? Hur är egenupplevelsen?
Love möter bland många andra, redan första sommarlovet han är hemma på heltid, en jämnårig pojke, Peet. Han har precis som Love problem och svårigheter men inte medfödda utan i sin hemmiljö, i vardagen runt omkring sig, eftersom han ständigt trakasseras och plågas av en sadistisk pappa, som gör hans liv till ett helvete.
Journalisten Peter Grönborg skrev i en tidningsrecension för sydostpressen följande om boken:
Texten är skriven i positiv anda, nästan så att den äger sagans skimmer. Men inte för att den tonar ner eller bortser från svårigheter, utan för att den vill fokusera på lösningar, på öppningar. Välgörande för skildringen är att den jämnårige kamraten Peet befinner sig i en besvärligare livssituation än Love, eftersom han misshandlas av sin far. Eftersom detta tragiska predikament skildras parallellt med det problematiska i att ha en allvarlig funktionsnedsättning nyanseras bilden av det senare. Att Love dessutom är oförställd och rak i sin hållning till världen gör honom till en sällsynt personlighet. Hans charmerande naivism är effektiv. Den skänker ljus där andra bara skulle se mörker. Alltså läses ”Det fina i kråksången” med ett leende på läpparna. Texten besjälas av en frimodig dråplighet i flödet av stundtals förvånande episoder.
Det är i mitt tycke, just det som är kärnan i läsandet men också i författandet, att man får möta människor, roande, speciella, intressanta, fiktiva förstås, men ändå med en egen omgivning och miljö och med en egen historia, som verkligen berikar läsarens liv men också författarens liv.